Magnolia Condo Project

This Uptown condo needed new life after a previous full gut-rehab left some unfinished painting and lack of a cohesive feel. For this project, our vision was simple: create open and inviting spaces with the sunroom serving as the focal point when you enter the front door.

DSC_7661 petra ford final.jpg

BEFORE - SUNROOM

As soon as I saw this sunroom, I knew it was the perfect space for him to have his morning coffee, read a book on the weekend or entertain friends.

As soon as I saw this sunroom, I knew it was the perfect space for him to have his morning coffee, read a book on the weekend or entertain friends.

A major area to address were these expansive east-facing windows. The heaviness of the original blinds made the entire space feel closed off. While not compromising the need for privacy, we decided on a classic, cordless woven shade that allows just enough light to pass through and frames the windows effortlessly.

This client loves the color blue and we incorporated it in subtle ways through the blue undertones of the velvet sofa, the over-dyed pattern in the rug and the matching throws on the side chairs.

This client loves the color blue and we incorporated it in subtle ways through the blue undertones of the velvet sofa, the over-dyed pattern in the rug and the matching throws on the side chairs.

In a room that gets as much natural light as this one does, a fiddle leaf is a great way to bring more of the outside in. This corner is ideal for its love of abundant sunlight!

In a room that gets as much natural light as this one does, a fiddle leaf is a great way to bring more of the outside in. This corner is ideal for its love of abundant sunlight!

BEFORE - LIVING ROOM

Fct8Ai5DSQ6mvuc%BbC2eg.jpg

The living room opens up into the sunroom, so we wanted to continue the light and airy feel into this space. By reusing the console and some of the vases, placing matching lamps and hanging a round mirror, it anchored this portion of the room.

fullsizeoutput_1847.jpeg
The marble fireplace needed something to balance it out. Two matching cabinets on either side now hide TV equipment and showcase simple decor.

The marble fireplace needed something to balance it out. Two matching cabinets on either side now hide TV equipment and showcase simple decor.

BEFORE - GUEST BEDROOM

GLOKlYmPTbmTnRT8qKVhxQ.jpg

The guest bedroom had become a catch all and our client wanted it to feel welcoming to visitors. We simplified the color palette with crisp linens and added furniture with clean lines to showcase the symmetry of the bed centered between the windows.

DSC_7758 petra ford final.jpg
The guest bathroom had unfinished walls and was in need of some warmth. Bringing in texture through bath linens and a peachy, punchy rug did just that.

The guest bathroom had unfinished walls and was in need of some warmth. Bringing in texture through bath linens and a peachy, punchy rug did just that.